Az NB I/b bajnokság lebonyolítása a tavalyitól eltérő lesz. 

A korábbi Kelet-Nyugat rendszer helyett idén piros és zöld csoportra osztotta a mezőnyt az MKOSZ. Ennek eredményeképp már szép számmal találunk keleti csapatokat is az ellenfelek között. Ezért a csapatra jóval több utazás vár, mint korábban. A versenykiírás rendelkezik arról, hogy az A csoportos együttesek U23-as csapatai nem eshetnek ki, így megtörténhet az, hogy a 14 fős mezőny 9. helyen végzett felnőtt csapata lesz a kieső. Az U23-as csapatoknak köszönhetően kevesebb U20-as mérkőzés lesz. A körülmények változása rugalmasságot igényel, de igyekszünk a lehető legjobban alkalmazkodni mindenhez.

A klubon belül is voltak változások a nyáron. Vajda József szakmai igazgatóként tevékenykedik tovább, a felnőtt csapat edzője pedig Dr. Vajda Balázs lesz, akinek munkáját Kálmán László tanácsaival és játékával segíti majd.
A korábbi évekhez hasonlóan a Motax KC Pápa igyekszik bővíteni az utánpótlás bázisát. Az eddigi U11, U12, U14, U16, U18, U20-as csapatok mellé szeretnénk egy U10-es csapatot is kiállítani, hogy minél korábban elkezdhessünk a fiatalokkal foglalkozni és csapattá kovácsolni őket.

Örömmel jelenthetjük, hogy az utánpótlásban számos tehetség pattogtat. Szeretnénk a felnőtt csapatba építeni őket, de nagyon megnehezíti a dolgunkat, hogy a középiskola elvégzése után a fiatalok egyetemre mennek – többségük Budapestre – így sajnos az érettségi után már csak kevesekre számíthatunk.

A következő szezonra négy pápai fiatal is bekerült a felnőtt csapat keretébe. Domján Ádám, Kasza Krisztián, Présing Áron és Schveighoffer Péter a korosztályos csapataik húzóemberei voltak, most pedig harcolhatnak a játékpercekért a felnőttek között is.

A felnőtt csapat szeptember 16-án kezdi meg bajnoki szereplését Debrecenben.

Következő mérkőzés

Motax Pápai KC

MAFC

Vasárnap, 2017. szeptember 22. 17:45

Keresés

Galéria

Rólunk

Örömünkre szolgál, hogy ellátogatott egyesületünk weblapjára, ahol tájékozódhat a Pápai Kosárlabda Clubot érintő legfrissebb hírekről, eredményekről.

Friss hírek

Elérhetőségek

Cím: 8500 Pápa, Várkert u. 4.

E-mail: Hernádi Tamás - hetaserleg@gmail.com